Honing van Basilix!

Basilix wil zijn milieubewustzijn in de praktijk brengen en zorgen voor de natuur. Daarom hebben we een korf met 50.000 bijen gekocht bij Bees-Api Bruxelleseen 100% Belgische en 100% biologische firma. We kunnen ons rooftopproject niet gebruiken om onze bijenkorf op het dak te plaatsen omdat dit uiteraard niet veilig is, dus we hebben beslist om deze korf te adopteren, zodat die kan groeien en bloeien in zijn natuurlijke omgeving.

BOVENDIEN: Voor elke adoptie van een bijenkorf plant Bees-Api Bruxelles 16 bomen per jaar. En elke adoptie is goed voor een financiële bijdrage van 1% aan het World Wildlife Fund (WWF), dat strijdt voor milieubescherming en duurzame ontwikkeling. 

Onze Basilix-bijtjes zullen voortaan bijna 16 kg honing per jaar produceren. Onze trouwste klanten zullen er blij mee zijn in 2021!

bees api basilix

Wie is Bees-Api Bruxelles?

Alles begon in 2013 met Neset, een ex-student van de veeartsenschool, die 2 bijenkorven plaatste in zijn tuin in Brussel. Na enkele jaren ervaring richtte hij Bees-Api Bruxelles op met een jong en gedreven team. Vanuit de zorg voor een verantwoordelijke bijencultuur wordt de honing van Bees-Api Bruxelles alleen geoogst als die rijp is, en niet vermengd of verwarmd. Daarom is hun lokale honing natuurlijk en van hoge kwaliteit!

3 redenen om bijen te beschermen

1. Ze dragen bij aan de bestuiving

1/3 van de wereldwijde oogst is afhankelijk van bestuiving. Die is nodig voor de voortplanting van planten. Die hebben bijen en andere bestuivers (zoals hommels) dus nodig.

2. Ze dragen bij aan de biodiversiteit 

Ze zorgen ervoor dat de dierenwereld kan voortbestaan: knaagdieren, reptielen, vogels en zoogdieren zouden niet meer bestaan zonder bijen.

 3. Ze dragen met hun honing bij aan ons fysieke en mentale welzijn

Honing is niet alleen lekker, maar heeft ook helende en verzachtende eigenschappen voor littekens en brandwonden. Honing is goed tegen hoesten, helpt bij verhoogde bloeddruk of tegen de griep... Lavendelhoning helpt ook tegen slapeloosheid.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!

Uw Basilix is ​​gesloten op zondag en feestdagen. Hieronder vindt u het schema voor het openen van zondag.

Opening op zondag :
Uw Basilix opent zijn deuren van 11.00 tot 18.00 uur:

Uitzonderlijk uurroosters :